onsdag 1 april 2009

Vi skåningar

Hejsan!

Med risk för att inga bloggare mer kommer på besök till mej så berättar jag ändå. Jag hittade denna historia bland mina gömmor. Jag hoppas att ni förstår att det bara är ett skämt.

Skåningar är inte som andra

Skåningar är inte som andra.

Framför allt är han vacker.

Han har inte Stockholmarens lömska blick,inte Göteborgarens hysteriska talesätt eller smålänningens hasande gång.

Inte sörmlänningens låga fotvalv eller medelpadingens kutryggiga dolskhet.

Nej! skåningen är i sanning en prydnad för mänskligheten.Likt ett majestätiskt monument höjer han sig över slätten.hans blick är ärlig trofast,hans kinder glöder av hälsa och hans hållning är rakryggat reslig.

Ändå-allra vackrast är han inuti.Där klappar ett hjärta och där har en obefläckad karaktär tagit sitt säte.Lägg därtill en nästan överjordisk snabbhet i tanken:en klokhet och en känslighet,som saknar motstycke någonstans.Ställ honom inför de svåraste problem,stapla upp framför honom all jordens bekymmer,kom till honom med konflikter och elände.Han kommer att lyssna tålmodigt på dina jämmerliga klagovisor,men du kommer också strax finna tröst i hans kloka lösning på världsaltets dilemma.

-jaja ,ska du höra honom säga de blir nock bra me de.

Genom sekler av med-och motgångar,sociala och kulturella revolutioner,ockupationer och allehanda irreterande intrång i vardagen,har skåningen lärt sig att kommer tid kommer säkert också råd.

Blir man bara siddande är jordelivet inte konstigare beskaffat än att det efter ett tag återgår i normala gänger förr eller senare.Detta hindrar inte att skåningen både har lärt sig ingripa i skeendena  och ibland ertappas känna både upprördhet och engangemang.

En gång på en tågresa träffade författeren Axel Larsson några breda pågar som alla varit med i finska vinterkriget De utbytte erfarenheter.Värst hade det varit på karelska näset,där hade den ryska övermakten varit oerhörd.Det föll då sällskapet in att han som låg och sov på en tågbrits i kupèn verkligen varit en av dem som stått mitt i kulregnet.Han måste väckas för att berätta.Alltså väcktes den sovande Hur var det på karelska näset,den gången?undrade vännerna.

-Jooo ,där va hitt

Sen vände han sig om på andra sidan och somnade om

SÅDAN ÄR SKÅNINGEN ! !

Han bävar inte för att var med där det är hitt

Dagens ordspråk: Medelåldern är den tid man är tillräckligt gammal för att veta vad man inte bör göra men tillräckligt ung för att göra et ändå. Cello

Ha en bra dag alla önskar Yvonne :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar