måndag 13 april 2009

.......Måndagskurs igen

Ja som de flesta vet så betyder måndagskväll hundkurs.Tänkte berätta lite vad vi gjorde.Först började vi med passivitetsträning.Bellamislyckades totalt.Varför jooo.... det satt en katt ca:två meter ifrån.Bella stirrade intensivt på denna katt och var helt okontaktbar,hon tänkte: släpp mej så jag får jaga denna kattusling.Monika sa att det går att få henne passiv men då hade det tagit lång tid.Den tiden hade vi inte nu ikväll.Så bar det iväg till en stor äng.

Monika med Chia som instruktörhund visar vad vi skulle göra. Vi fick vi var sin liten träbit som vi skulle hålla i handen eller stoppa på oss.Sen när vår lukt fanns på träbiten,så skulle vi kasta ut den en bit,säga till hunden sök.Bella och hennes son Balder klarade det bra.Tror att Balder var bäst på att spåra.Vidare så skulle vi sätta hunden, gå fot och när hunden tog kontakt så skulle man belöna med att säga varsågod och skicka den till godisskålen som man naturligtvis hade visat innan.Sen skulle vi gå ett rakt fram och tappa träbiten och gå tillbaka och se om hunden markerade på träbiten.

Sen skulle vi göra ett spår med en äcklig rådjursklöv.

Här väntar Nova och Svea på sin tur

Eva och Balder ska ut i spåret.

Nova var duktig på att leta efter klöven

Alla hundarna klarade spårträningen galant.

Lotta hjälpinstruktören med Selma

Sen hade vi genomgång i det gröna.Vi fick positivt beröm.Och även tala om vad vi tyckte var bra .När vi åkte hem så däckade Balder och Bella bak i bilen.

Dagens ordspråk: Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sikte .

Ha en bra tisdag alla önskar Yvonne :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar