söndag 10 maj 2009

........Vatten

Jag fick ett fantastiskt mail från Veiken härom dan.Det fanns ett bildspel om vår vackra planet jorden och att vi ska vara rädd om den Därför att vi har bara den att bo på.Detta kom mej att tänka på just VATTEN

Vatten = en vätska nödvändigt för liv,men vet vi egentligen hur mycket vatten det finns??

Ett uzbekiskt talesätt lyder:"Om vattnet tar slut, tar livet slut.Somliga experter skulle säga att de orden har blivet mer en profetia än ett talesätt.Varje år dör omkring två miljoner människor på grund av undermåliga sanitära förhållanden och förorenat vatten .Nästan 90% av dem är barn.

I en del länder ägnar kvinnor upp till sex timmar om dagen åt att hämta vatten åt sina familjer,och en full vattenbehållare väger ofta mer än 20 kilo.

   
                                                  

                                                      

                           

Med tanke på att vi spolar ut 4-6 liter vatten när vi spolar på toan och många duschar 2 gånger / dag stämmer detta till eftertanke .För när vattnet är slut så är det slut..

Nu menar jag inte att vi inte ska sluta spola efter oss på toan Eller sluta att duscha .Men det är det är något att Tänka på att minska vattnet i toan och att inte duscha så lång tid.

Finns det något bättre att få när man år törstig än just ett glas kallt vatten .Än har vi det med hur länge??

Attis sa något tänkvärt :Alla dessa plast pooler i trädgårdarna som töms och fylls flera gånger i veckan..

Ja detta var lite fakta om just vatten.

Dagens Klokord :"Där det inte finns vatten finns det inget liv ....Vi är helt beroende av vatten"-"Michael Parfit,skribent för National Geographic"

Ha en bra dag Önskar Yvonne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar