onsdag 31 mars 2010

Rantafaj !

Igår hade jag rantafaj.Började med att tvätta alla golv

Sen var det dags att ut och

klippa perukbusken och benveden.

I tidningen brukar de ha före och efter behandling det ser ni här också

                                             

Före behandling.                   Efter behandling.

Om jag inte har helt fel för mej så heter denna blomma Nakna jungfrun.

Sista snön för denna perioden hoppas jag.

Kramar till er alla!

 

JAG KLARADE DET!

Jag klarade det ! Jag klarade min brors begravning utan att helt trilla ihop
Tänkte på att det skulle bli en fin stund.
Vi hade våra pågar med familjer som stöttade oss.  Och jag  hämtade kraft från alla er som har stöttat mej och kommit och gett mej kramar.
Kunde hålla mitt tal när vi hade en minnesstund med kaffe och tårta.Och många kom sen och tackade för ett mycket fint tal.
Visst var det många tårar.Bernes arbetskamrater höll så fint tal över honom.
Det har varit en fin dag trots den svåra stunden .
Nu måste jag bearbeta min sorg vidare.

Kram till er alla!

söndag 28 mars 2010

Ny vecka

Ja nu är det måndag igen.En ny vecka börjar.
Denna vecka kommer att bli tuff för mej.
Min bror ska begravas imorgon.Så jag tar en bloggpaus igen!
 Kramar om er alla!

lördag 27 mars 2010

Pågarna

Det brukar sitta två äldre män på fiket vid Ica.Jag brukar hälsa på dom .Men så en dag stannade jag och sa hej pågar! Fick en trevlig pratstund.

Sen har vi fortsatt att prata med varandra när vi träffas.De har berättat att de är tvillingar och är 80år.De brukar gå en promenad varje morgon och så sluta med att ta en kopp kaffe.De här pågarna är ibland ute och reser.Nu ska den ene till Amerika han ska hämta pengar.Den andra ska till Tyskland och Sweitz Jag sa: då tar ni era fruar med er ?? De sa att de aldrig har varit gifta.Min spontana reaktion var Hur har ni lyckats klara er från det? De svarade: Om du bara visste hur mycket vi har strettat emot.Det måste ha varit jobbigt sa jag för ni är ju två trevliga snygga pågar.Vi har alltid så trevliga pratstunder.Så om vi bara våga ta kontakt med personer så har man mycket att vinna.

Den verkliga upptäcksresan består inte i att söka efter nya vyer, utan att se med nya ögon.

Marcel Proust

fredag 26 mars 2010

Tandläkarbesök

Igår var jag hos tandläkaren.Inte det roligaste precis.I hallen har de ett par roliga skyltar

                                             

Liselott möte som vanligt upp med ett leende.

Sen kom tandläkaren Magnus

De där nya stolarna utan armstöd gör ju att man vet inte var man ska ha händerna Ser ju ut som om man ber.Jag passade på att fråga om de nya olika munvatten som ska hålla munnen bakteriefri.
Magnus sa att allra är att bäst  att borsta tänderna noga.Och om man hade tänkt på miljön med alla dessa olika bakteriedödand medel!  

Resultat INGA HÅL!!!!
Allt avslutas med putsning..

Blev så glad så att jag firade med att handla hem färdig mat

  som vi åt i pensionärkuvösen.

Dagens klokord; Det finns aldrig tid för elände och sjukdom men vi kanske behöver det ibland för att uppskatta lycka, välmående och kärlek.

Ha en bra lördag alla!!

torsdag 25 mars 2010

Omläggning!

Igår var det omläggning på Kjell.Vist ser det fint ut förutom att han har kliat sig där plåstret har suttit.

Info om Pacemaker

Pacemaker eller pulsgenerator .en eletronisk apparat som opereras in i kroppen hos personer vars hjärta pumpverksamhet inte alltid fungerar som det ska till följd av fel i hjärtats elektriska fortledningssystem.
Det beror på att sinusknutan ellerAV-noden inte fungerar tillfredställande.Pacemakern placeras under nyckelbenet och därifrån går en eller två elektroner till hjärtat.
Pacemakern lyssnar av hjärtats egen aktivitet och skickar vid behov eletriska signaler till hjärtats högra förmak som skickar impulser vidare till muskelcellerna i hjärtats väggar.
Världens första pacemaker opererades in helt i en människa tillverkades i Sverige av Rune Elmqvist 1958 och opererades in samma år av hjärtkirugen Åke Senning.
Den fungerade inte så bra,den första höll bara ett par timmar och den andra bara ett par veckor.Men den första patienten Arne Larsson överlevde både uppfinnaren och kirugen och fick uppleva 26 pacemakrar innan han dog vid 86 års ålder avled 2001.
Pacemakerimplatation är idag ett rutiningrepp som oftast utförs  av kardiolog med specialisering inom arytmologi.Operationen tar vanligtvis mindre än 1 timme och utförs med lokalbedövning.

Hämtat från Wikipedia

Dagens klokord:Att åldras är som att bestiga ett berg.Man blir anfådd men får en mycket bättre utsikt Citat av Ingrid Bergman

onsdag 24 mars 2010

Blommor

Tycker mycket om orkidèer .Men har väl inte sån tur med dom.Jag pratar och pratar med dom,tror att det är skånska de inte förstår.Men jag har ett par trogna som blommar.

Den skabbiga orkiden som troget blommar varje år

                                      

 

Den ljusgöna som jag fick av min bror som blommar så fint i datarummet.Får väl hoppas att de andra också bärjar att blomma.Om inte så får jag väl ta ett snack med dem.Ungefär så här:   ska du blomma eller ska det bli soppåsen??

Kram till er alla !!!! 

tisdag 23 mars 2010

Musrent

Angående mitt inlägg igår om att skaffa mus till min laptop så fick jag en kommentar att det bästa med att hålla musrent

var Palmolive .

 

För ett antal år sen i bioreklamen så sas det att Palmolive används ju av 9 kvinnor av 10.Men jag misstänker att vi inte tänker på samma mus .

Ulla och Bella fixade en mus till mej.

Kram till er alla från mej!

 

måndag 22 mars 2010

Datormöss

 

Jag har köpt laptop och det finns ingen mus Tycker att det är svårt att få pilen dit jag vill,men det är väl en vanesak.
 Så jag har funderingar på att köpa mej en mus till min laptop.
Info om datamus

En datormus har man för att kunna flytta pekaren på sin skärm. Datormusen uppfanns 1963-1964 av Douglas Engelbart. På denna datormusen fanns det två hjul som gick att använda precis lika dant som en vanlig datormus.
Idag finns det datormusar i alla olika former, det finns t.e.x. datormusar utan hjul som använder sig utav laser.

Här är lite bilder på olika möss,vet inte vilken jag ska välja.                      

 

 

 

 

 

                                              

  

  Död mus                                      Utarbetad mus

                                                    

                                         

Första musen på Mars

 

Kramar till er alla!

söndag 21 mars 2010

Träning

Igår var Kjell nr 2 och Gudrun här och tränade med sina dragspel.Här kommer lite snuttar på deras träning .

Tryck på bilden

Tryck på bilden.
Dom hade inte spelat ihop innan,men med träning så ska det nog bli bra.Kjell är 86 år gammal så det är stil going strong tycker jag

Vi hade en kul eftermiddag.

Kram till er alla!!

lördag 20 mars 2010

Igår

Igår var vi på

Just det bröllop! 
Det var på Trolleholms slott i magasinet där.Man fick vara med om vigseln och sen kaffe med tårta och mingel.

Brudparet.

Brudnäbbarna

Massor av tårtor fanns det till ca.300 personer.

Sen åkte brudparet iväg till fotograf och sen till middag med de närmsta vänner och  familjen

Trots regn så ställde brudparet upp på denna bild.

Hade köpt ett fint kort till vår present till dom.

Ha det så bra alla!!

fredag 19 mars 2010

Hej alla!

Nu är jag här igen!
Har saknat er jätte
mycket.


Fick fnatt häromdagen och köpte mej en laptop.

Igår  var vi  på sjukhuset i Lund,det var tid att byta batteri på pacemakern.Morgonen började inte alls bra,vi försov oss.Så det gällde att få in gubben i duschen och tvätta sig

med den speciella svampen .


Laga gröten,äta sen på med kläderna och gasen i botten på den lilla röda .Vi hann!!! De bytade inte

batteri utan hela pacemakern.Den gamla fick vi som suvenir med oss hem ,den är ca:5x4 cm.Den sattes in 9 sept 2001

..Den nya något mindre och tunnare.
Jag skojade med personalen och frågade dom om det följde med fjärrkontroll till den nya,men tyvärr så gjorde det inte det.Kommer in till er så fort jag hinner med.

Kramar om er alla!!!!! 

onsdag 17 mars 2010

Kontaktproblem

Mitt internet vill inte som jag vill,,,,Modemet har packat ihop.Bredbandsbolaget har lovat att sända ett nytt modem omgående. Jag återkommer så fort problemet är fixat..Kram alla.     Hebbe fixade detta inlägget åt mig.

tisdag 16 mars 2010

Ändrade planer.

Ibland så blir det inte som man har planerat.meningen var att jag skulle till min brors hem och plocka fram viktiga papper som Juristerna behöver till bouppteckningen.
Men hans sambo vill inte att jag kommer.Hon vill inte lämna ut nycklarna så att jag kan få tag på papperna.Eftersom sambon kan dålig svenska så erbjöd jag mej att hjälpa till.Att vi kunde forska tillsammans .Jag vet att hon är dödsbouppgivare som är den som ska uppge utgifter och inkomster,men hon vet inget för min bror ordnade allt.
Och hon hade ingen inkomst för hon jobbade inte.Desutom så vet hon inte var alla papper finns.Jag mådde så dåligt av hennes agerande.
Ringde naturligtvis Hebbe som klapp till mej med "paddeln" så att jag fick ordning på saker och ting igen.Och Stattinskan som ringde och gav mej tröst..
Har pratat med jurist och vi är tre dödsbodelägare sambo jag och vår mor.Nu kommer vi inte in i huset.Nu måste jag prata med jurister så att allt blir lagligt.Fy vilken röra.

Tack alla!

Måste få tacka alla för era kramar och uppmuntran.Ni ska veta att det betyddr mycket för mej att ni kommer in och "besöker" mej.
Igår var jag långt nera i det "svarta hålet" Tack vare Hebbe så kom jag upp igen,men han fick använda "paddlarna" ordentilgt för att dra upp mej.Jag lyckades kravla mej upp igen (vet inte om han rodde eller klappade till mej med paddlarna).
Idag kan det bli extra tufft,måste ner till min brors hem och ta reda på en massa viktiga papper.Det kan bli extra svårt för han var inte gift utan sambo vilket för med sig en del svåra beslut..

Teckenspråk betyder I love you !

söndag 14 mars 2010

Min Bror

Vill skriva av mej vad jag känner i min saknad av min bror.
Min bror och jag växte upp i samma tråkiga miljö och det gjorde att vi kom varandra mycket nära.
Vi hade samma humor och intresse och hade många roliga stunder när vi träffades och på mail.
Vi har aldrig sagt ett ont ord till varandra .Även om vi har haft olika åsikter  till saker och ting så har vi alltid haft respekt för varandra.

___________________________________

Jag har aldrig tyckt om att åka karusell.
Jag är alltid den som står och håller  i jackor,väskor och annat dyligt.
Varför jag inte tycker om att åka karusell beror kanske på attjag vill ha koll på saker och ting och att jag mår illa.
Just nu så känns det som om min bror har satt mig i en karusell som jag inte kan hoppa av. Och jag upptäckte att jag är arg på honom för det,för det  går upp och ner och ibland mår jag illa.
Först tänkte jag att nu har jag blivit fullständigt snurrig  över att jag är arg på honom,tills jag fick förklarat för mej att ilskan är en del av sorgen.
Tack Stattinskan som är utbildad sorgeterapeut som kunde hjälpa mej att får ording på mina känslor.
Han var min lillebror men blev storebror därför man kunde alltid få hjälp av honom han fixade det mesta.
Nu är det en massa jag måste fixa utan att ha honom att fråga om hjälp.
Men jag tänker ändå,hur skulle han ha gjort,hur vill han att jag sak fixa allt som jag står inför nu.
Jag var på hans jobb och de hade så mycket gott att säga om honom och att han lämnar ett stort tomrum.Att han alltid var så omtänksam mot sin "pågar"
 De berättade att han alltid talade om mej och våra pågar,hundar och min blogg att han gissade på Hebbes gåtor.
Tack Tommy för att du tog dej tid med mej och att jag fick sitta ner på hans jobb och få avsluta en del av mitt sorgearbete där .
Vi är så tacksamma mot vår äldste son som tog ledningen när vi fick beskedet.Jag tappade fullständigt helt kontrollen fick ingen struktur.Sonen ordnade allt.Tack Per! 
Sen har våra  pågar med familjer stöttat oss  när det gäller allt det praktiska .
Tack  till "min" Gunilla (fd arbetskamrat)för den långa goa kramen jag fick och att du hjälper mej att få ordning på mina tankar.
 Jag är också så tacksam att ni finns alla ni i cyberrymden som hjälper mej.
Tack Hebbe för att jag kan ringa dej när jag trillar ner i sorgen.Du sätter paddlarna i och hjälper mej att komma upp igen.
Tack Flower för all goa samtal.Och tack alla för er omtänksamhet och alla era kramar.Alla kramarna trär jag på en tråd som äkta fina pärlor och har med mej varje dag! 

 Jag håller på med att samla in foton av mej och min bror  för att göra ett bildspel.Jag vet att denna karusell kommer att sakta farten och att jag återigen kan ha kontroll och slippa att åka upp och ner och att må illa .Men det måste få ta sin tid.

torsdag 11 mars 2010

Info Bloggträff

Vi ska ha träffen på Lucky Bowl.
Bruksvägen 23 24335 Höör.

Det är buffè med mingel från 17:00 Vi bowlar 18.00-19.00 sen äter vi och dansar och annat kul.
Allt detta för 220:-/person.

onsdag 10 mars 2010

Tack alla!

Vill tacka alla er vänner som jag har där ute i cyberrymden! Om ni bara visste hur mycket det värmer mej med alla era kramar,telefonsamtal och all er omsorg.Jag kommer igen för det vet jag att min bror hade velat det.
Han hade velat säga: kom igen syrran!
 

söndag 7 mars 2010

BLOGGPAUS!

Vi har fått sorg i familjen min älskade lillebror har somnat in i döden 8 mars 0:200

1 Korinterna 15:26 Johannes 5:28.29

lördag 6 mars 2010

Söndags skoj

Karin  tittade igenom en sajt med lediga tjänster när hon såg en annons som fick henne att fundera,hur svårt kan det vara.
Annonsen löd  "Bårhusassistent.Krav:kundvänlig och serviceinriktad"

__________________________________

Lilian och hennes femårige son pratade om skillnaden mellan hans barndom och hennes.Lilian påpekade att när hon var ung så hade hon inte Nintendo,mobiltelefoner,datorer eller ens digitalkameror .Hon insåg hur svårt det var för honom att fatta det när han frågade"Hade ni frukt"?
_______________________________

Under vår första dag på en semesterort bestämde min fru och jag oss för att gå ner till stranden. När jag gick upp på vårt rum för att hämta något att dricka var en av hotellets städerskor i färd med att bädda vår säng. Jag tog min kylväska och var på väg ut när jag stannade och frågade: ”Kan vi dricka öl på stranden?”
”Ja, men visst”, svarade hon, ”men först måste jag bli klar med resten av rummen.”

________________________________________________________

Dagens klokord:Det snabbaste sättet att få sitt barns uppmärksamhet är att sätta sig ner och se avslappad ut

fredag 5 mars 2010

Mat

Som äkta skåning så är det viktigt att börja med redi mat innan man jobbar.
 Så på jobbet igår började jag med mat .
På Vipans gymnasie har de  hotell/ restaurang linje .
Eleverna är mycket ute och tävlar i matlagning.
Och de lagar även  mat till personalen.

                                                  

Sallad så mycket man vill.Och jag föll för cheesecake

Detta köpte jag med mej hem Lax i hummersås m potatis och grönsaker 20:-

Naturligtvis var det lektioner också.Eleverna arbetade med sina uppgifter men visar hur man tecknar dagar och månader.

___________________________________

En mamma förklarade för sin son att hans röst skulle förändras när han kom upp i tonåren.
Han blev alldeles till sig vid tanken."Häfftigt!" "Hoppas att jag får en sån där tysk brytning då".

_______________________________

Dagens klokord:Hemligheten med att förbli ung ligger i att leva hederligt,
äta långsamt och ljuga om sin ålder.
                                       

torsdag 4 mars 2010

Språkbox

Tänkte förklara vad språkboxen går ut på.Som jag förklarade innan så gör eleverna ett arbete det kan vara det som de håller på med nu en resa.Då skriver dom en resa översätter den till teceknspråk övar historien och spelar in på VHS band

Här är rummet som har två språkboxar .Ni ser kameran som de spelar in sig med.Och sen kan de spela upp och kolla i TVn De lägger sen sitt band i en låda .Vi (lärare) går sen igenom banden och kollar tecken,flyt o.s.v även tillsammans med eleven.Viktigt är att se det positiva i vars och ens utveckling.Det tjänar också som en dokumentation.Och eleverna får naturligtvis banden om de vill ha det.När jag kom till Gymnasiet hade jag inget eget rum inga språkboxar.Men jag gav mej inte,för det är för elevernas bästa som jag kämpade.Nu har dom massor av material,för både jag och Gunilla är som ekorrar och samlar på allt som går att använda Vi gör även språkmaterial som man kan använda till andra språk.

Dagens klokord: Kunskap hjälper inte om den inte styrs av sunt förnuft.

onsdag 3 mars 2010

Lektion

  Detta är en av klasserna som jag har.     

                                        

                                    

                                      

Den här har jag gjort för att de ska förstå hur de ska översätta till teckenspråk.

Gunilla har gjort denna så att de lättare kan förstå hur man tecknar ägoverb och hjälpverb.
 De har till uppgift att göra en resa.
 De var duktiga att arbeta .När de sen är färdiga ska de spela in det på VHS band.Sen går vi igenom och hjälper dem om det behövs.Men framför allt så är det beröm som gäller.Jag spelade in dom,vilket ni kan se här.

Dagens klokord: En lärare är som en slipsten.Han skärper andra genom att slita ut sig själv.