fredag 18 september 2009

Vår kennel

Tänkte skriva lite om vår kennel .

När vi skulle välja namn på vår kennel så valde vi Peacewoods kennel. Därför att vi bodde på ett ställe som heter Fredskog.

Vårt mål är att få så friska och sunda valpar som möjligt med sikte på socialt och mentalt anpassade.

Vi startade vår kennel 1976 Vi började med Golden Retriver.

1987 kom vår första Dansk/Svensk gårdshund Frida.. Rasen kallas  även Skånsk terrier eller råttehund. Kärt barn har många namn som bekant.Man kan säga att det är en stor hund i liten förpackning.

Dom här är supersnabba att ta råttor och möss.

Frida fick 5 valpkullar. Olga hennes dotter tog sen över avelsarbetet Olga fick 4 valpkullar.Båda dessa två tog många priser på utställningar.

Av Olgas valpar behöll vi Peacewoods Tuffa Tora Solo.

Sen fick vår kennel "vila" pga sjukdom.Många frågade efter avkommer efter Olga hon var mycket rastypisk. Under denna tid när vi var sjuka var det några  som frågade efter avkommer från Olga .Jag letade,och hittade Peacewoods Zigge Zick Zack son till Olga.

En kennel bestämde sig på studs .Av den valpkullen fanns Ulla som vi köpte.Nu har vi Tora,Bella och Ulla.Alla tre har naturligtvis olika personligheter.

Idag tänkte jag berätta om Tora,som älskar att bli kliad på magen och är mycket gästvänlig. Men ögontjänare,om något har hänt så är det absolut inte hon,vill hon inbilla oss.Hon och Bella kan råka i luven på varandra ibland.

Idag tänkte jag visa foto på Frida Olga men mest på  Tora.

Överst Frida  sen Olga som gammal.Tryck på bilden !

Alla dessa är på Tora,som är mycket rastypisk.Hon fick en valpkull.Och när vi blev friska så var hon tyvärr för gammal för att få valpar.

Som ni ser så trivs en skåning både i kallt och varmt,kan även läsa tidningen Skåningen! 

Här är det tre råttehundar och en "mus"

Bella är en fodervärdstik som kom till oss 2003  

Fortsättning följer !

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar