lördag 28 februari 2009

Två Utmaningar

ETT:Jag antog en utmaning att vara uppe tidigt Får se vem som vinner .Här sover alla de andra fortfarande.Klockan är 05.30Trycker och trycker Kommer inte in på internetRinger och undrar om de har fått en knut på trån  Kom in nu KL:11.30.Så bara att bita i det sura äpplet jag förlorade.

 

Utmaning nrTVÅ: Den är till LottaS Hon ska vara med som instruktör eller om det var hjälpreda (har glömt vilket )Då skulle jag med tanke på vad bloggarna har disskutetat om nämligen städning vilja ha hjälp med att träna Bella och Ulla till detta.Vad säger du Lotta??

        

Ni andra skulle sen kunna beställa hemhjälp av dessa två.Sitter här och räknar hur mycket man kan tjäna .Det hade behövst i dessa tider när man är pensionär.Fantiserar om allt vi hade kunnat köpa...Men om det inte skulle fungera så har vi ändå världens goaste hundar.

Dagens ordspråk :Ett leende kostar mindra än eletrisk ljus och ändå lyser den upp mer i ett hem .

Kram ha en bra dag Yvonne:-)

torsdag 26 februari 2009

Varning !

Till alla er som jobbar och sliter på en arbetsplats.För allt i världen diska efter er.Undrar om detta kan ha hänt på  min gamla  arbetsplats? Måste ta ringa och höra efter så att det inte är där det har hänt?Varför jag undrar det var liksom jag som självmant tog på mej att sätta ner disken i  maskinen,fylla på i kaffemaskinen,beställa kaffe/choklad rengöra kaffemaskinen . Alla var så glada och jag fick många kramar och uppskattande ord för att jag ställde uppJa ja naturligtvis så hade jag lektioner också.

          

Nu är jag hemma och sköter nästan lika dana sysslor men inte så många kramar .Ska visa gubben vad som kan hända !!        Det där med att gå hemma och ha det bra när man är pensionär GLÖM DÈ .jag har alltid att göra .Ibland undrar jag hur hann jag med att arbeta innan??? Idag ska vi först till Orup för att hämta skor till Kjell(gubben) sen ska vi vara hos läkaren 10.20 och kl:13.00 ska vi vattengympa .Ja sen är det att handla hem och baka en smarrig kaka Vi ska ha vänner här imorgon Ja och mellan allt detta så måste vi äta också.På söndag så har jag linedance med efterföljande styrelsemöte.

Och naturligtvis så mäste hundarna ha sitt .

Dagens ordspråk:Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.

Ha dè så bra idag Tjingeling Yvonne:-)

onsdag 25 februari 2009

På rymmen!

God morgon ! Ja ja om den är så god vet jag inte. Nu ska ni få höra varför. Jooo tidigt i morse hörde jag tramp och mummel utanför vårt sovrumsfönster.Och vad får jag se Joo tre  kossor. Det var bara att ta på sig och ut och köra dem in i vår trädgård (den är inhägnad) klarade av det galant. De gamla takterna sitter i *knycker på huvudet stolt*Jag misstänker att det är Myntdrottningen  "töser" som har rymt Ska genast meddelan henne.Vi har inte så mycket bete så hon får hämta dem idag..Om hon inte vill ha dem så får jag väl annonsera i Tidningen Skånskan..

 

Dagens ordspråk:När vi blir gamlaär det bara en sak vi kan ångra-att vi inte gav tillräckligt av oss själva

Kram och ha en bra dag Yvonne:-)

PS Korna är morgonmjölkade DS

tisdag 24 februari 2009

Hemligheter

Vov Ulla här!

Jag har två hemligheter Den första kommer jag att tala om .Många undrade säkert vem Doris är Här kommer en bild på henne Här kan ni läsa mer om henne

Hemlighet nr två :

Jo för tre veckor sedan hade jag killbesök (det var uppgjort).Nu undrar matte nästan hela tiden om jag har valpar i magen.Men det tänker jag inte berätta för henne ännu.Hon kan gå där och undrar.Sätter in en bild på honom så får jag veta vad ni tycker

Han var en riktig gentleman ska ni veta.

Dagens ordspråk: Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma

Ha en bra dag. PS matte hälsar till er alla DS

Kram Ulla

Jo jo detta tror dom vi ska göra

Vov Vov ! Ulla här!

Till Doris! jag sa till min matte att sätta in ett foto så att du vat vem detta kommer ifrån.Passar på medan  min matte sitter och prata med husse  om hur hemskt det var när hon besökte sin kompis Eva  igår Någon hade satt fyr på deras garage.Ja jag säger då bara detta vad människor är hemska .

Nu ska du få höra Doris !Min matte satt en dag framför datorn ,och då sa hon Ohhh !!!!!detta måste vi träna in med klickers .jag kollade över hennes axel och vad får mitt norra öga se jooooo detta.....

Jag tänkte det är sammma ras som min kompis Doris .Så nu varnar jag dej Doris och alla i denna ras får du syn på något som heter jojo bit isönder den  (har hört att du är bra på det) Jag ska för säkerhets skull kolla om här finns någon jojo..... Ja det var lite från mej ,hoppas att du snart kan komma och hälsa på mej

Vov och give me five (jag är bra på det)

Dagens ordspråk: Gör inga andra dumheter än dem du har verklig nöje av

Ha en bra dag önskar Ulla genom matte Yvonne :-)

söndag 22 februari 2009

Så har det hänt igen !

Morn morn!!  Vad har hänt? Joo  Sverige har vänt sig rätt igen.Norrland upp och Skåne ner.Vädrets makter tänkte kanske att sportlovsvecka ja ja vi får väl ge ongarna en roli vicka(skånska)Så det är bara att hänga in pälskappan ,mössan och pjäxorna igen och ta fram rengstället syvästen och gummistövlarna Vi Skåningar är ett hårt prövat folk.Det är därför vi är så godmodiga och tålmodiga .Hittade skor som hade passat till vårt klimat

Men jag sätter in ett fotobevis iaf så att ni kan se att vi har haft vinter

Dagens ordspråk:De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel,utan de som tagit till vara på  varje minut .

Ha en bra dag  Kram Yvonne :-)

Snö snö snö

Morn morn !

Man kan undra om Sverige (jag menar kartan)har ställt sig på huvudet?Vi har fått vädret som ska vara i Norrland och tvärtom.Men de har väl fått snö där uppe också.De där plogbilarna gör det inte bättre ,förstår inte varför de inte tar längre in till huset .Nu ligger det en HÖG vall att ta sig igenom.Jag hade ju en ide tidigare att om man binder en öl med namnet till plogbilschaffören och har så kort snöre att han tvingas köra intill tomten och vips så får vi plogat väck snön .Faran finns ja att granarna ser och gör likadant ,och då vet man inte hur det slutar.Nu ska vi försöka skotta oss ut och sen kanske??

Dagens ordspåk:Många ting som inte kan övervinnas när de står tillsammans,ger efter,när vi tar itu med dem ett och ett

Ha en bra dag Kram Yvonne :-)

lördag 21 februari 2009

Teckenspråk

Morn morn!

Fick en intressant fråga av mammis vill gärna besvara den så gott jag kan   Visst kan du använda kortleken "upp med händerna"              När jag började lära mej teckenspråk hade jag en döv lärarinna ..När jag sen besökta dövföreingen så tänkte jag NU NU jag var väldigt uppladdad.Jaha när jag kom dit så visst förstod jag dem och de mej.Men....upptäckta  att när de tecknade till varandra så var det ett annat språk.Jag fick då veta att jag tecknade tecknad svenska?? Som tur är är nästan försvunnen.Det visade sig att hörande hade lagt sig i teckenspråket(1960 talet) och de döva tyckte att tecknad svenska var"finare" därför att döva satte hörande som bättre människor.Det är kanske det som mammis sambo kallar barnspråk Så där stod jag med ett språk som var halvdåligt.Det var bara att spotta i nävarna och börja om på nytt.*fniss*kul sagt.Jag lärde mej dövas genuina språk.Språket har egen gramatik struktur och uppbyggnad.Eftersom det inte finns ett "dövland" att åka till för att få språket så gällde det att umgås med döva så mycket som möjligt.Och jag gick skola i Leksand där de har en döv folkhögskola +sen en massa utbilningar.Teckenspråk är inte internationellt .Men när jag har varit i Thailand,Kenya,Ryssland,Polen så klarar jag mej bra om jag träffar döva .Då har jag Engelska på munnen och svenskt teckenspråk (inte tecknad svenska).Sen finns det TSS som man använder till funktionshindrade tex Downs syndrom ,autism,språkstörda barn.Har haft privilegiet att få lära ett barn prata genom just teckenspråk..Jaha det var en hel del om teckenspråk och en del om mej.

Vill bara visa att vi har snö i Skåne

Dagens ordspråk:Lev för att lära så lär du dej leva

Ha en bra dag Kram Yvonne :-)

Kolla vad jag fick i morse .Blev enormt glad

Tack så mycket !

torsdag 19 februari 2009

"Lösningen "på Varmt/kallt ?

Morn morn!

En intressant iaktagelse : När jag gick igenom kommentarerna på varmt/kallt så kunde jag konstatera att alla de kvinnor som svarade ville ha svalt i sovrummet Då kom jag på en lösning *fniss*

Man tar bort katten och lägger dit  gubben/mannen .Ja vad tror ni ?Har ni någon annan lösning så välkommen med den.   Igår fick vi massor av snö och det är 7- nu.

Dagens visdomsord: Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet.

Ha en bra dag  Yvonne :-)

onsdag 18 februari 2009

Varmt/Kallt ?

Morn morn !

Oh känner mig priviligerad har fått kaffe av Myntdrottningen .Tack det snakade bra !

Jo maken och jag har en diskussion om hur det ska vara i sänkkammaren(varför heter det kammare ?) Jag vill har elementet stängt och fönstret öppet ,ja ja inte helt men....ett par mm .Så han tar en filt och spänner om täcket ungefär så att det blir som en sovsäck(varför heter det så?)Det blir till följd att han sparkar av sig under natten.Då stänger han fönstret.Varav min kommentar blir Frisk luft och rena kalsonger har ingen dött av ännu.

Så här ser det inte ut helt Jag har eget täcke .

Så hjälp oss nu så att vi får lugn  och ro *fniss*      Ett ordspråk för dagen :                                       Gårdagen kan vi inte få tillbaka ,men morgondagen är vår att vinna eller förlora. Lyndon B Jonsson

Kram Yvonne :-)

 

tisdag 17 februari 2009

Nyfödd

Godmorgon !

Födda: en ny blogg Det har iaf känns som att föda .Först ångest ska jag eller??,sen till handling .Nu gäller det att charma många att komma in och kolla bloggen.Så jag får väl ladda upp med en bild Dock ej av mej själv.Vi har -17 här nere i söder.

Kram till er alla  Ha en bra dag  

Så har det hänt!

Jaha nu har jag gjort en blogg jag också .Så välkomna alla med kommentarer